onsdag 1 februari 2012

Möbler....

Vill hitta originalen...inredning och byggande hör ihop i ett gammalt hus. I nya hus finns garderober, städskåp,klädkammare och en massa köksskåp men i Odensvi är det sparsmakat. Därför behöver förvaringen lösas i samklang med huset utan det blir plottrigt och halvdana lösningar. Just nu pågår ett tankearbete och ett letande efter hyllor, skåp och dragkistor som passar in och löser en del förvaring. Är just nu på jakt efter en kärlhylla med rätt slitage, det slitna, lite sneda och det vackra funktionella som finns hos gamla möbler. Mycket av det som finns på nätet har fått en "nyans av vitt" som många gillar men som inte passar oss så vi får fortsätta leta. Nu blir det en sväng till Småland så vi får se....
Ha en fortsatt skön vintervecka .....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är fantastiskt roligt men ibland ett väldigt långsamt sätt att möblera sitt hus när man inte "bara" går till nya affärer och köper nytt utan vill ha just originalen. Vi gör likadant och för tillfället söker jag köksbord samt matbord och stolar till matsalen. Det får ta tid tills man hittar det man verkligen vill ha, köksbordet har jag letat efter i snart ett år... så mycket är vitmålat och förstört som du skriver.

Vi har tur att ha ett hus med stora och rymliga kattvindar som effektivt täcker mycket av vårt förvaringsbehov och resten löser vi med lösa möbler. Erat hus blir fantastiskt fint!! //Sophie

Stefan Aronsson sa...

Har följt er ett tag nu. Ni har lyckats bra med Odensvi. Skönt att se huset leva upp igen. Tar nog en tur till er i sommar.
Hur gör ni med lilla boden/utedasset?
Jag har nu äntligen börjat bygga mig en egen sommarstuga, huvudbyggnad och två flyglar. Två stommar är nedmonterade och den tredje är uppmonterad.
Mvh
Stefan Aronsson/SA Timmertorp