söndag 3 juni 2012

Färger och mönster....

I helgen blev det äntligen dags för bården i farstun. Frihandsmålning med ett öga i boken Dalamåleri. Det är verkligen kul att måla med linoljefärg. Ju mer jag håller på desto mer gillar jag färgen. Inget droppande och en massa penseltvätt och så luktar den så där lagom mycket och gott. Vi har faktiskt haft våra penslar i linolja mellan målargångerna och de flesta av dem har räckt hela byggresa, fantastiskt.
Vädret i helgen gjorde ingen särskilt glad framförallt var det så himla kallt. Men det kankse var det som gjorde att det blev en hel del gjort i helgen. Trädgården såg inte så lockande ut i blåsten och regnet. Ogräset växer och kommer nu att få en överhand så det blir att ta ett rejält tag när vädret så vill.
Här är bården så här långt på originalet är det lite små "duttade" blommor också men kanske får det vara som den är har inte riktigt betsämt mig ännu. Med sina färger binder farstun nu ihop Anderstugan och köket på ett bra sätt och jag tycker också att bården blev bra till marmoreringen i farstun.
Kvällarna är ljusa så det är knappt att det behövs någon belysning men efter en vecka med hantverkare finns nu el i nästan alla kontakter. Men inte i den lilla tampen i hallen här blir klart nu i veckan som kommer. Efter en långresa genom det vackra landskapet vid Bingsjö och Alfta blir det nu ett par dagars arbete här i Sundsvall. Så många fina gårdar på vägen upp och ljuset var magiskt med dimslöjor och regndis. Vilken kulturskatt vi äger i våra gamla gårdar!


Ha en bra arbetsvecka snart kommer solen tillbaka...

Inga kommentarer: