fredag 31 oktober 2014

Färgtradition...


Så vackert, den grå stänkmålade och slitna väggen, stolen med sin avskavda färg och det nötta trappräcket. Kunskapen om färger och former var enorm och balans och harmoni resultatet.
Ha en skön helg...

torsdag 30 oktober 2014

Odensvi och caféet...

Ni undrar nog var jag blivit av men all tid har gått åt till arbete bland annat med att få igång caféet. En hel del fixande med köksinredning och inredning av själva lokalen. Under julhelgen blir det äntligen tid att linoljemåla snickerierna så att caféet möter det nya året på allra bästa sätt.
Lokalen är fantastisk, ett gammalt renoverat stall med högt i tak och med en magnifik utsikt mot trädgården och den gamla Länsmansgården. Våren och sommaren kommer att bli härlig med servering i solen mot den nymålade timmervägegn.

Vi fortsätter att bygga och baka och ser att kundkretsen ständigt ökar. Härligt att se att fler och fler barnfamiljer dyker upp och att en del kunder hänger på låset. I caféet vill vi lyfta det närproducerade, ekologiska och årstidbundna därför varierar vårt sortiment efter årstid. Vi handlar svenska mejeriprodukter för att stödja det svenska lantbruket särskilt nu när möjlpriset ligger på en nivå som det låg på för flera år sedan.
Men nu längar vi till Odensvi nu i november och sedan ser vi fram emot en lång julledighet och julfrid på ett sätt som bara skapas i ett gammalt hus.
ha en skön helg...

tisdag 14 oktober 2014

Hantverk och design...

 Jag trodde nog inte att renoveringen av Odensvi skulle påverka mig som det gjort. Numera ser mina ögon andra saker än vad de gjorde tidigare. Jag har alltid gillat gamla saker men förr fastnade jag nog för det som var lite större och lite pråligare. Det är spännande att upptäcka allt det vackra, i ett gammalt trämått, en brödkavel, en krok eller ett använt bruksföremål. När jag tittar på bokhyllan full av pocketböcker ger det en helt annan känsla än de omsorgsfullt formade banden som gjordes förr.
Visst att läsa och ha tillgång till böcker är fantastiskt och det var inte alla förunnat förr. Men något försvann på vägen...
När vi nu håller på och förbereder renoveringen hemma så ser man verkligen mängden av föremål som vi samlar på oss idag. Visst kan man gallra och slänga eller skänka men det är ju liksom inte det som är haken, vi har helt enkelt för mycket prylar idag. prylar som vi egentligen inte behöver och saknar en relation till.
Ha en skön kväll...

fredag 10 oktober 2014

Ofantligt många schabloner...

Det känns som om vi bytt fokus från köket till anderstugan, lite tillbaka blickar ger en påminnelse om det arbete vi lagt ner. Oj vad mycket schabloner det var att få på plats under 2011. Inte vart det enklare när väggarna buktade åt alla håll. Väggen bakom soffan har en härlig mage där stockarna buktar ut på mitten. Det är bland annat därför väggpapp och lumppapp tillhör favoriterna, simsalabim så ser man inte det. Men naturligtvis krävdes det en hel del tankearbete och ögonmått för att får schablonen att stämma när jag höll på med schablonerna hade inte tanken på en bård dykt upp ännu. Nu tycker jag att dem tillförde rummet form och lyfte väggen genom sin dova färg. Vi har nästan ingenting på väggarna har förutom vår fina spegellampett och så det vackra och allvarsamma paret förstås.

 
Än finns det en del att grunna på, vi skulle vilja ha en matta i alla fall under den kalla årstiden, frågan är vilken sort? Och sedan är det, det här med belysning...helst skulle jag önska att stearinljusen fick råda med lite opraktiskt är det ju ibland. 
Anderstugan 2011 och mycket arbete återstår..
 
 Dags för höstmys...

Nu gör vi fredagkväll...

söndag 5 oktober 2014

Soffan på plats...


Nu tar anderstugan form och igår kväll blev det långa samtal i soffan med ett glas vin och brasa i kakelugnen. Det kändes med en gång att nu är det här ett rum att trivas. Vi kommer att tillbringa många mörka kvällar i den här soffan. Det unga paret på målningen kom också på plats och det känns som om de fått komma hem igen, jag ska försöka forska lite i deras dräkter för att kanske få lite ledtrådar när det gäller ålder på målningen. Nu ska vi på en spännande tur till Gärdsjö antik.
Ha en skön söndag...

lördag 4 oktober 2014

Stugfix...

Härligt höstväder som gjort för både fixande inne och ute. Anders är på taket och sätter fast stegarna så kanske, kanske hinner vi får fart på kaminerna i sovrummen innan det blir kallt. Det skulle vara så mysigt att få somna till en sprakande och värmande brasa.
Nu är soffan på plats i anderstugan en del småfix återstår men är nöjd med mitt köp för 1000kr. Soffan är ju inte jättegammal men har ändå rätt känsla för att platsa i Odensvi. Ska bli kul att få lite form i anderstugan. Kanske kan det få oss att lämna köket ibland. Köket har verkligen blivit platsen för både umgänge och egen tid.
Nu  ska hunden och jag  gå en runda  och njutande Siljan...