torsdag 29 oktober 2009

Historiska fragment

Historien om Odensvi återstår fortfarande att ta reda på och berätta. Här följer lite fragment av det vi hittade när vi rev huset på den plats det stod. En bit av en gammal tapet som troligen aldrig suttit uppe i huset men som av en eller annan anledning hamnat under huset. Tapeten är ju betydligt senare än huset men kanske kan vi hitta något likande till något av sovrummen på övervåningen. Rummen kommer att bli superfina. Ett rum i var ände av huset med en järnkamin i varje rum och vad vi tror idag råspont i taket och kanske även väggar i spont. Men kanske kan en tapet smyga sig in någonstans.

Linnés fantastiska rum med botaniska bilder på Hammarby har alltid funnits på näthinnan och efter att ha letat på olika loppmarknader och i olika antikaffärer efter botaniska planscher så har jag hittat jättefina bilder på nätet hos Anno 1700. Tror att jag har så pass många nu att även de kan få utgöra en del av inredningen så småningom. Bilderna har ett otroligt fint tryck och lite gammal känsla. Ja , som ni ser så är inredningsplaneringen i full gång. För mig är det lättare att gå igång på detta än på eldragningar och avlopp.

I Husgrunden hittade vi också ett brev och en almanacka. Det är spännande att fantisera om vem Harald Eriksson var han som skrev i Almanackan 1919. Jag hoppas att vi så småningom kan få reda på lite mer om de som haft med gården att göra.

Bara utseendet på almanackan kan ju sätta i gång fantasin. På ett ställe står det skrivet Lantbrukaren E H Erikssons familj, frun Agda Eriksson och sonen Harald Eriksson. Här finns en utgångspunkt för vidare efterforskningar.

Harald Eriksson hur levde du?

Inga kommentarer: