torsdag 3 december 2009

Julmarknad och tak


Urusel uppdatering av bloggen just nu men hösten har verkligen varit intensiv med mycket jobb i princip både dagar och kvällar. Förra helgen var det julmarknad. För andra året så hade vi ett stånd på Leksand julmarknad och äntligen infann sig lite av den härliga julstämningen. Stod där med två av mina döttrar och sålde glaserade pepparkakor, härligt rågbröd, saffransskorpor, pepparkakshus och lite annat också. Vi är lite jultokiga i familjen och gillar verkligen den här tiden före jul med allt pyssel.

Elsa i vårt stånd på marknaden, inte ens i Dalarna var det någon snö utan ett litet ettrigt regn föll på söndagen. Elsa bakar ett fantastiskt gott och vackert rågbröd och står vi på marknaden nästa år också så har vi nog skaffat oss en del stamkunder. Medan vi var på marknaden fick Anders upp de första takbrädorna i salen, äntligen som vi har längtat. Vi har köpt handhyvlade takplank och golv till nedrebotten eftersom golven i både kök och sal var ruttna och innertak saknades. En del av de gamla golven kan vi nog använda på övervåningen som har lite mindre rum. Vi fuskar lite i taket och fäster brädorna med skruv då det är enklare att få upp dem. Efter det så ska vi slå i handsmidd spik som kommer att täcka de få skruvar som vi använt. Taket ska målas så småningom med en ljus bruten matt linoljefärg. Vi har funderat på limfärg men bestämt oss för linoljefärg istället.

Ett rum börjar ta form

Nu när vintersäsongen är här och vi tagit det lugnt med byggandet en tid så börjar jag känna suget igen att få komma igång, det kommer troligtvis att bli lite småjobb i vinter men annars får jag nog hålla mig till fram emot vårvintern.

Golvplank som väntar på att komma på plats

Inga kommentarer: