måndag 4 januari 2010

Sista plankan

Ännu en vacker vinterdag. Julledigheten börjar närma sig sitt slut, dagarna rinner sakta iväg. Idag har två av döttrarna åkt härifrån och styrt kosan hemåt igen. Lugnet har lagt sig nu är vi bara några kvar här och ska ha en lugn och skön kväll framför brasan. Dagen har fyllts av hundpromenader, loppisbesök och trevligt umgänge. Mollgan deppar lite när familjen delar på sig igen efter återsamlingen kring jul. Han tycker verkligen om när alla är samlade.


Zeniths Margarin 

Elsa och jag har varit på en av våra favorit affärer, Lop Nor och strosat runt bland alla gamla saker. Det är så kul att vi delar det här intresset. Efter en stunds strosande bland alla saker stod de där, ett par vackra plåtburkar och ett litet målat starkvinsglas som fick följa med hem. Götas Bonbons, vilket namn det är annat än det godis som finns idag i mataffärerna.


Sista plankan i taket i "salen " kom på plats i dag så imorgon ska vi flytta plank. Alla golv- och takplank i köket måste bort och in i salen så att takarbetet kan fortsätta i köket. Jag undrar hur många gånger vi flyttar varje sak innan den kommer på rätt plats? En sak är säker , det är bra för samarbetsförmågan och fysiken. Både panelen och golv- och takplanken kommer från Bäsinge såg vilka visade vara de som hade störst leveranssäkerhet. Är det något vi fått erfara under byggandet så här långt så är det att många mindre hantverksfirmor har svårt att hålla vad de lovat. De hör inte av sig och leveranser och arbeten dröjer. För oss som utför allt arbete på helger och semestrar är det jätteviktigt att det klaffar, att planken är på plats när vi har lycktas bli lediga eller skaffat handräckning någon helg. Mer om detta senare.....
Sista plankan är nu på plats, nästa etapp är taket i köket, kallt, kallt om tårna... 

Ha en riktigt skön kväll, Pia

Inga kommentarer: