Underbart god Körsbärslikör....värt att pröva
1 1/2 liter körsbär med kärnor, pickde med en gaffel
70 cl Ljus rom
1/2 Vaniljstång
1 Kanelstång, 2 kryddnejlikor, 4 msk krossade torkade körsbärskärnor (30 min i ugnen på 75 grader)
3- 4 dl strösocker
Idag tog jag en dag ledigt,packade ryggsäcken med kaffe och smörgås och tog med mig Mollgan på en härlig promenad i solen. Vi plockade faktiskt riktigt många gula kantareller. Ur led är tiden.... Silade upp körsbärslikören som jag satt i slutet av augusti. Den blev super och kommer att bli ett återkommande recept när träden dignar av bär. Nu får den glädja några i mellandagarna när de har öppnat sina julpaket. Ställ likören i en burk i ett fönster och glöm bort den i tre månader, ta fram den till jul och njut.....
1 1/2 liter körsbär med kärnor, pickde med en gaffel
70 cl Ljus rom
1/2 Vaniljstång
1 Kanelstång, 2 kryddnejlikor, 4 msk krossade torkade körsbärskärnor (30 min i ugnen på 75 grader)
3- 4 dl strösocker
Idag tog jag en dag ledigt,packade ryggsäcken med kaffe och smörgås och tog med mig Mollgan på en härlig promenad i solen. Vi plockade faktiskt riktigt många gula kantareller. Ur led är tiden.... Silade upp körsbärslikören som jag satt i slutet av augusti. Den blev super och kommer att bli ett återkommande recept när träden dignar av bär. Nu får den glädja några i mellandagarna när de har öppnat sina julpaket. Ställ likören i en burk i ett fönster och glöm bort den i tre månader, ta fram den till jul och njut.....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar