tisdag 19 februari 2013

Ett hus i förfall...

Just nu är det ju lite stiltje på byggfronten så då får man bläddra, fundera och minnas. Här är Odensvi andra sommaren. En del fönster är på plats och nu är det dags att hugga in på panelen. De här två bilderna visar lite av alla de stockar som var tvungna att bytas på huset efter det att det stått fyllt med bråte och med nedfallet tak i många år. När man tittar på gavelbilden anar man husets midja den vi har fått brottas med i olika skeden av renoveringen

Stefan Aronsson som vi köpte huset av gjorde ett jättejobb med att byta alla stockar som hade ruttnat. Först rensade han huset och plockade ned det, för att sedan sätta upp det igen vid verkstaden och byta det som behövde åtgärdas. Därefter ned med huset igen och frakt upp till dalarna för att äntligen sättas upp på den rätta platsen. Visst är väl timmerhus fantastiska!
Ha en skön kväll....

1 kommentar:

G:a Affären sa...

Helt otroligt att kunna plocka ner och upp huset, dessutom flera gånger. Då gäller det att ha alla delar uppmärkta så att det inte blir plockepinn i större format! Att sedan kunna byta ut dåliga delar är en kunskap inte många kan längre.
Men nu står det kvar gissar jag!

Ha det gott!
Kram
Cia