söndag 20 april 2014

Trädgårdsplanering...


Odensvi är inte bara ett hus utan en helhet med trädgård, dofter, en varm trappa att njuta eftermiddagssolen på och sköna uteplatser. När solen skiner är trädgården i fokus redan nu värmer morgonsolen och snart är det dags för en ny trädgårdsdag. Så här tidigt under våren infinner sig en lätt otålighet, har det vuxit sedan igår och kommer alla plantor att skjuta skott? Hur blev den där kombinationen av växter som förverkligades under hösten? För trädgården kring Odensvi finns en idéskiss som bara finns i mitt huvud. Från husets vackra höga gavel och längs husets baksida finns 13 gammaldags rosor planterade. Några av dem blommade vackert redan förra sommaren medan andra behöver något år till för att visa färg. På samma sida som buskrosorna kommer också dammen och bäcken att finnas.


Nedanför gaveln finns entrén med kastanjestaketet och den fina grinden. Där klänger honungsrosen vackert i oxeln och sprider en fantastiskt doft under varma dagar. Några stockrosor har fått flytta upp till huset och verkar trivas i den sandiga jorden vid grunden. Nu hoppas jag på vackra mörka enkla stockrosor till sommaren.
 Jag har vetat att det nya staket skulle skapa nya möjligheter att fortsätta med den lite större rabatten med en mix av vita pioner, nävor och liljor. Om det är något som saknas så är det en rabatt som ger en vacker blomning under sensommaren och hösten. Detta blir dagen uppgift att fundera över...Vilka växter?, Vilka färger?


Nu  tar vi på trädgårshandskarna och går  ut i solen

1 kommentar:

Tante Mali sa...

Hi Dear,
wow, what a project! Since I was in Sweden years ago I'm dreaming about a wooden house! Your's is lovely
Happy Easter
Elisabeth