onsdag 14 april 2010

Nyanser

Färgsättning kräver många tankar. Det börjar närma sig vi behöver snart skaffa oss en helhetsbild av hur huset ska se ut på nedervåningen när allt är klart. Hoppas intensivt på att vi kan jobba på med el och isolering under tidig vår så att sommaren kan ägnas åt en del roligt målningsjobb. Vi kommer att använda Ottossons linoljefärg eftersom vi gillar den och de snygga nyanserna. Färgen är härligt krämig och lättmålad färg.

Har lånat två bilder från ett par gamla gårdar här finns den lite slitna looken som bara går att få efter riktigt slitage, det lite nötta och skitiga som jag gillar. Allmogen var inte rädd för färger när de väl målade det finns en färgglädje och en mix av kulörer som jag tror att vi aldrig skulle kunna tänka oss. Det skulle vara kul att vara lite modig på nedrebotten och släppa loss färgglädjen i köket framförallt. Ett fantastiskt rum med fönster åt tre håll.

Fast den här färgsättningen och mönsterkombinationen är ju också fantastisk. Sommar i hela bilden. Grå stänkt bröstning i anderstugan och schabloner kan det vara något?

Nu bär det av på en arbetsresa....

Inga kommentarer: