tisdag 27 juli 2010

Trädgårdsrens...

Rensa, rensa......

Åter hemma igen och mycket att göra i trädgården. Trots att det varit supervarmt och att vi har varit borta en månad så hade inte allt torkat bort. Många är det som har har vattnat för att hålla torkan stången. Det är konstigt med trädgårdar hur snabbt naturen återtar marken. Efter fyra veckor ser hela trädgården rufsig ut. Efter två dagars röjande har den börjat hitta tillbaka till formen igen.

Årets första morötter

Ja, som ni förstår är det mest jobb och trädgård den här veckan men planeringen av byggeriet fortgår i tanken. Nu har vi också beställt spis och kyl och får det levererat i höst, ännu en milstolpe. All bröstning är uppsatt på nedrebotten och alla tak är målade fast några bara en gång men än då.
I kväll blir det egenhändigt fiskad fisk från Norge, färskpotatis från trädgården och en provsmakning av de gallrade morötterna. Närproducerat, härligt!!

2 kommentarer:

Therése sa...

Vad härligt det låter, sakerna kommer på plats allt eftersom, jag önskar ibland att jag vore där:) I mitt fall är det ju bara jag som bygger och som också får intressera mig för både vattenledninga och tapeter så småningom...när den dagen kommer:)och det kan ju ha både för- och nackdelar.

Jag har en liten fråga ang. något helt annat: hur högt har ni i tak i ert flyttade torp? Enligt boverkets regler måste man ha 2,3-2,4, undantagsvis 2,10 på enstaka ställen. Mitt problem är att "mitt hus" är 2,10 så jag funderar på om man kan komma runt det? Hoppas ni kan hjälpa mig.

Hälsningar/
Therése

Odensvi gård sa...

Vi har höjt huset ett stockvarv och även skiftat upp golvet ett varv så att undervåningen är cirka 2,10. Nu tror vi faktiktiskt att våra långa vänner också går in. Byggnormer....?? ja, ibland undrar man.
Följer din blogg med spänning, vilket jobb du givit dig in på men också vad kul du ska ha.