tisdag 9 februari 2010

Vårvinter och bygglust igen....

Istället för skidor och byggande blev det bokläsande och kakbak för mig då en elak förkylning satte stopp för mitt skidåkande i helgen.Vilken härlig vinterhelg även om det känns som om snön kan ligga kvar länge än men ljuset och solen har återvänt. Idag njöt vi av solvärmen en stund på vår trappa(våra trallar) innan vi åkte hem, den kommer att bli en älsklingsplats.
Innertaken är snart uppe både i anderstugan och i köket, det blir hur bra som helst. När linoljefärgen kommer på så kommer hyvlingen att synas ännu bättre. Idag har vi räknat hur mycket handsmidd spik vi behöver köpa, det är tur att det ska vara glest med tanke på plånboken. Vi har också räknat ut hur mycket bröstpanel som ska beställas till nedervåningen. Vi kommer att beställa den från Bäsinge eftersom vi är nöjda med det vi fått därifrån så här långt. De ska också får göra några meter ny panel till ytterdörren utifrån en bit vi tagit loss.

Taket uppe i anderstugan

...och nästan i köket

Vi har bestämt oss för att låta bröstpanelen följa fönsterhöjden trots att det kommer att innebära bröstpanel i två olika höjder både i köket och i anderstugan. Vi tror att det är den enda lösningen för att fälla in fönstret i bröstningen skulle se heltokigt ut.

Färgpalett med ytterdörrens panel och pärlsponten
till badrummet
Imorgon är det arbetsdag igen....

Inga kommentarer: