lördag 2 oktober 2010

Sladdar och tåtar.....

Ja,nu är det mesta av elen dragen och så här snyggt blev det. Här kommer det att bli ett elskåp i hallen och har vi tur kan vi dölja det genom att bygga ett skåp av en gammal dörrspegel från en skrotad dörr. Anders och jag har pratat och funderat hit och dit för att få det både praktiskt och snygg. Jag vill ha så lite kontakter som möjligt och Anders är mer praktisk och tycker att vi ska ska ha valmöjligheter. Om jag tittar hemma så kan jag inse att det behövs en del kontakter i ett modernt hem, så jag ger mig lite grann. Vi har ju i alla fall köpt snyggkontakter för en förmögenhet. I morgon ska ytterdörren i vilket kommer att lyfta hela fasaden.

Här ser ni eldragningarna där diskbänken ska vara och fingolvet
är täckt med skivor
På väggen med köksbänken kommer vi inte att ha någon bröstning men däremot kommer vi att spänna papp och stänkmåla. Vi funderar på att låta stänkmålningen gå bakom diskbänken och sätta en glasskiva där som stänkskydd. Tror att det kan bli snyggt och enhetligt känns inte som om kakel är ett alternativ.
Nu blir det ett glas rött vin framför brasan....2 kommentarer:

sodergarden sa...

Roligt att ni har kommit så långt nu. Vi har precis samma diskussioner som er här hemma. Jag vill ha så lite kontakter som möjligt och Mats vill ha fler så vi inte behöver leta och byta hela tiden... det blir en kompromiss. Det behövs ju en del elektriskt faktiskt... :-) Jag tror också det blir snyggt med stänkskydd i glas. Låter som en jättebra idé //Sophie

Odensvi gård sa...

Kul att höra att det är fler som har eldiskussioner. Det är mycket att ta ställning till och det känns som ett stort ingrepp när man ska börja.