onsdag 28 december 2011

Summering av ett byggår....

Det var så här det började ....
2008, 2009, 2010 och 2011 så länge har vi hållit på och så mycket har vi lärt oss! Ja, det är dags att summera ännu ett byggår, det fjärde tillsamman med Odensvi. I år bestämde vi oss för att under hösten och vintern ta det lite lugnare med resandet, varje helg blir lite slitsamt. Iväg fredagkväll efter jobbet, jobb med huset hela lördagen och fram till 16.00 på söndagen och sedan hem och jobba på måndagen, lite slitna har vi känt oss ibland om sanningen ska fram. Förra vintern hade vi inte ens ett golv i badrummet utan vi kunde kika ut även under den kallaste vintern. Badrummet blev ett av årets stora projekt. Att få till grunden och alla dessa trista lager av olika material är inget som gör en byggnadsvårdare glad. När vi väl fick upp sponten och det vackra kilsågade taket kändes det bättre igen. Än återstår en del som installeringen av diverse vitvaror och foder runt fönstret men detta känns nu helt överskådligt. Vi satsar på en skön dusch då utrymmet är begränsat även om gamla badkar är fina så är varken jag eller mannen några badare.Från början hade vi trott att pärlsponten från Lima kanske kunde slippa ommålning men när den kom upp var det alltför mycket ihopplock för att vi skulle vilja ha den på det viset.
Tyvärr syns inte det fina golvet eftersom det döljer sig underplasten..
Så nu var det dags att blanda färg, titanvitt, lite grön umbra, lite gulockra, lite köpenhamnsgrönt och lite järnoxidsvart....jag fick hålla på ett tag men till sist var den där samma färg som urspungsfärgen. Älskar Ottossons linoljefärg, vi har sagt det förut men det är värt att upprepas.
Fortsättning följer.....

1 kommentar:

Silversmed Linnéa Eriksdotter sa...

Åh kära nån vilket projekt ni gett er in i, men vilken dröm och tänk den dagen ni är klara och kan börja njuta på heltid utan massa jobb. (jag vet, då är det dags att hitta på mer eller börja om från början!) Jättevacker spis! Det är något jag saknar i mitt lilla hus! En riktig vedspis... Lycka till, jag tittar in igen!

MVH
Linnea Silversmed