onsdag 23 juli 2014

Välkommen in...

 
Välkommen säger huset  men innanför den vackra dörren blir man mest ledsen. Sommarledigheten ger tid till husspaning och det var så vi till sist hittade Odensvi efter mycket letande. Det finns många fina utsidor med tyvärr alldeles för många totalt sönderrenoverade hus. Kanske om man har tur så kan det dölja sig fragment av originalet under allt det fula.

Tilltalande och lockande för 3 miljoner...
men vart tog historien vägen...?

ny producerat...

Vill man ha kvar mer av originalet så är det bara att gå ner i pris, vad sägs om det här huset 2,5 miljon billigare. Jag vet att man kan uppfattas som en aning galen men det är den här typen av hus som jag tycker om och som berättar en historia. Jag tror inte att mäklarna håller med mig om jag läser deras förförande texter om genuint "renoverat med gammaldags charm". Lärdomen av alltför hård renovering är att inget av husets själ blir kvar.
Kök med årsringar...
Slitet och nött som jag gillar...6 kommentarer:

Maarit sa...

Bästa fynd brukar nog vara just såna hus som ingen har brytt sig om, bara om taket har hållit, så har du hittat en pärla...

Asta sa...

Jo visst är det tråkigt. De sålde ett helt fantastiskt hiss här mot i stan där en man bor i hela sitt liv. Det enda som vart gjort var att det satts eternit plattor på huset. Annars var huset i princip orört sedan början av 1900-talet. Dem som köpte huset blåste ut allt, bytte till fönster med modernt snitt och satte på modem panel. Nu ser huset ut som ett Nybyggt hus i gammal stil. Ser huset ofta eftersom jag går där med hundarna och blir lite ledsen i själen varje gång jag går förbi.

Odensvi gård sa...

En del hus gör en ledsen men jag tänker att mycketvhandlar om okunskap om vårvhistoria och de värden ett gammalt is bär på. Det är så otroligt lätt attvrenovera för mycket , att döda ett hus!

Anonym sa...

Vilken pärla, det bättre.../Stella

Anonym sa...

Håller med fullkomligt jag blir så ledsen när husets själ har försvunnit! I all hast när vi renoverade för snart 20 år sedan gjorde vi en del fatala misstag som vi nu försöker rätta till. En hållbar livstil genom hela livet är viktig tycker jag inte bara när det gäller renovering och byggnadsvård. Jag älskar er blogg!
Solig hälsning Mariahttp://enkanslaavlantlif.blogg.se/?tmp=917147

G:a Affären sa...

Men kära nån så själlöst renoverat! Vissa tror att bara fönstren har spröjs så är allt i sin ordning. Och vem vill betala för dessa fula renoveringar? Varför köper de inte ett nytt hus?
Det kanske inte vore så dumt med en viss K-märkning inomhus också?
Det blev många frågetecken för jag blev lite upprörd!