måndag 29 december 2014

Hundår...

 
Tidig morgon med en blå kall skymning utanför fönstren. Mollgan och jag smyger upp för att tända i vedspis och kakelugn och känner snart hur värmen sprider sig i rummen. Vi bestämde oss för att avnjuta en lyxig frukost framför kakelugnen med ljusen i granen tända. Vår gamla följeslagare tycker att den nya soffan med fällar är ett lyft där kan en gammal hund vila efter att ha varit ute i kylan och kollat kompisarnas vilda lekar. I juni blir han 14 år, hur kunde åren gå så fort, minns fortfarande när vi hämtade honom och han rymdes i två handflator. 
 
Hundår går verkligen fort och sakta med säkert ser jag hur han åldras, nu hör han lite dåligt och hoppar inte lika gärna upp i sängen på nätterna men han gillar fortfarande långa promenader och blir glad när resten av familjens hundkompisar kommer. Jag tror nog att han  ändå föredrar att dela frukostmackan med mig framför brasan och det gäller att ta tillvara alla stunder.
Nu tar vi på hundtäcket och går ut i vinterkylan...


2 kommentarer:

Hanna sa...

Finaste finaste Mållehunden. Men mest av allt gillar han ändå sin mattemamma, och kanske pannkakor

G:a Affären sa...

De kära liven...när de kommer in i familjen tänker man dem som familjemedlemmar och det är därför lätt att glömma hur kort ett hundliv egentligen är. Hoppas Mollgan får vara frisk en tid till.
Promenader och soffmys bland värmande fällar gör gott det!
Cia