onsdag 25 maj 2016

Vad gör man om man vill renovera...

Vad gör man när det egna huset står på vänt och nästa projekt ligger lite längre fram i tiden? Jo, man går upp i ett annat renoveringsprojekt. Mycket tid har på lika sätt ägnats åt Länsmangården från 1746 som det står på vindflöjeln men troligen är gården äldre. För många år sedan fick konstföreningen köpa fastigheten för 1 kr av kommunen och redan då var underhållet eftersatt. Dåligt underhållet, fel renoverat enligt tidens idéer men nu återuppstår fastigheten igen men linoljemålade fönster och knutlådor.
Här har jag det senaste 2 åren spenderat mycket tid med uppbyggande av caféet och en hel del tankar om renovering. Huset omges av en fantastisk trädgård som vårdas av Åkersberga trädgårdssällskap vilket gör att hela miljön kommer att bli helt fantastisk när alla bitar är på plats. Erfarenheterna från Odensvi kommer väl till användning och i veckan var det fönsterrenovering på schemat igen. Gissa färgen på bågarna, Köpenhamnsgrönt från Ottossons förstås.
Huset var väldigt skadat när den gamla panelen målad med plastfärg togs ner. Framför allt var det en
gavel som var skadad av fukt troligen gammal revertering och många stockvarv fick bytas.
 I caféet kommer de gamla golvplanken från Odensvi till användning vilket känns så kul. Vi använder dem som kakbord och med jämna mellanrum skuras de med linoljesåpa för att behålla sin vackra grå färg. Många projekt och mycket lärande har det vara som en följd av caféet. Under våren har vi ägnat oss åt den kokbok som vi nu spänt väntar  på, snart får vi se provtrycket...
ha en skön kväll...

Inga kommentarer: