onsdag 29 juli 2009

Dags igen för paneljobb...


Efter två veckors avbrott från husbygget är det dags att göra en insats igen med panelen.Förra gången vi prövade var vädret uruselt, in och ut men verktygen mellan skurar och skyfall. Snyggt blir det och huset tar form, målet för oss är att få på panelen och måla under sommaren och tidigt höst. När semestern är slut så blir det till att ta till helgerna igen.
Det har hänt en hel del under sommaren även om vi kunde önskat oss ett bättre väder, skorstenarna är på plats och spiskåpan i köket är murad. Den blev superbra, tur att vi hittade en så duktig murare, en ung kille från Borlänge.

Den kilsågade panelen är över förväntan och det är en fröjd att sätta upp den eftersom plankorna är så breda och fyller bra. Har upptäckt att det finns en hel del saker med byggen som inte är så himla kul till exempel att riva och sätta upp byggställningar, det har blivit några gånger under det här året. Skramligt och tungt och ett ständigt flyttande hit och dit.
Anders är uppe i Lima ett par dagar och river resten av den inredning som finns kvar i det gamla huset däruppe. Det är en kakelugn, fönster och karmar och fina plank som vi troligen kommer att behöva även om vi har kompletterat med handhyvlade tak nere, eftersom det inte fanns några innetak när vi köpte huset har vi fått tag i en del gammalt men också köpt nytt.

Inga kommentarer: