onsdag 29 juli 2009

Älskade hus

Hela familjen förutom jag är upptagna med annat så det finns tid för tankar. Gick en härlig skogspromenad med Mollgan och drabbades av kantarelllycka.
 

Jag gillar när naturen börjar mogna på sensommaren och svampen och bären finns där. Ska försöka ta tillvara de sist dagarna på semestern, först blir det byggande och sedan några dagar i ett annat älskat hus. Huset delar jag med min syster och det är min mormors barndomshem. I den här stugan växte min mormor och alla hennes syskon upp i slutet av 1800-talet. Mitt intresse för gamla hus och genuin inredning började nog med alla mina sommarlov i den älskade Solstugan som släkten döpte den till på 30-talet. Nu har min syster och jag fått ansvaret att fövalta den.

För mig är stugan och platsen den totala avkopplingen. Gamla ofta nötta och älskade saker och inredning får mig att känna en enorm respekt för de människor som bott och vårdat dessa i en helt annan tid än den vi lever i idag. I Solstugan som är ett sommarviste kommer ingen elektricitet eller rinnande vatten in, den ska finnas där precis som den är för avkoppling för de som behöver det. Ingen sommar utan några dagar i  Solstugan.

1 kommentar:

Hanna sa...

Klart man ska kommentera!

Jag vill också åka upp till Sandby! Nästa sommar säger jag, då du...