torsdag 13 augusti 2009

Mer panel och solsken

Nu är det bara en långsida kvar på huset, sedan är all panel på. Den här gången hade vi bättre tur med vädret och hann också med att avnjuta en Jettatårta till kaffet. Sista sidan på huset går antagligen lite snabbare att klä med panel och få färdig eftersom de gamla fodren redan är målade och klara.

Odensvi med långsidan mot gatan.

Norra gaveln med köksfönster på nedrebotten. På lördag ska vi ta tag i framsidan på huset. Det ska kul att få se hur helheten blir när alla detaljer är på plats.

Vi ser verkligen fram emot att hela huset blir klart på utsidan för nu vi längtar vi efter att få börja med snickeri och målarjobb inne i huset. Ett problem som vi har att lösa är ytterdörren. Det finns en helt fantastisk dubbeldörr i orginal men den ena dörrhalvan är delvis rutten nertill. För att kunna använda dörren behöver vi skarva den på något sätt utan att förstöra orginaldelarna. Detta kräver en del tankeverksamhet och forskande i olika böcker. Så nu blir det Dalarna igen efter den första arbetsveckan efter semestern. En del jobb på huset blir det men vi ska också hinna med ett besök i Dalhalla med våra vänner.

1 kommentar:

Elsa sa...

Vad fint det blir! Där ska vi mysa framför kakelugnen. Puss från Elsa