torsdag 3 september 2009

Inspiration och huggormar

Det var ett tag sedan sist men som det är så händer annat i livet och husbyggandet får vänta lite. Har hunnit med att vinka av äldsta dottern som ska plugga i Bologna ett år framåt. Det känns länge men en resa till Bologna är inte helt fel så vi ses snart igen. Vi tänkte ta en långhelg och äntligen bli klara med panelen på utsidan. Nu lovas det regn på fredag så vi får hoppas att de tre dagar vi har på oss i alla fall inte regnar bort som så många denna sommar. Det kliar verkligen i fingrarna att ta tag i arbetet inne först blir det nog putsningar av murstockar. Ska pröva att göra som de gjorde på Benhamragård.

Benhamra boken med massor av inspiration

Benhamra är en gammal gård i Vallentuna som ett entusiastiskt par köpte 1965 och rustade upp långt innan bommen för byggnadsvård uppstod. Stället blev fantastiskt jag var där medan Barbro och Sven fortfarande bodde där och bjöd in till spännande kulturkvällar på Stora Benhamra. Fick en bok för många år sedan som beskriver både restaureringen och livet på gården därefter. Boken innehåller mängder med bra information och mycket inspiration för husräddare. Möjligen kan man få tag i boken på antikvariat. Annars här veckan varit fylld av
vård av sjuk hund.

Vår Mollgan 8-årig portugisisk vattenhund

Våran Mollgan blev huggormsbiten och har varit riktigt tagen, med flera besök hos veterinären. Lite bättre idag men ordinerad fyra veckors sträng vila. Mollgan får väl tillbringa ännu en helg med att titta på oss när vi bygger hus.

Inga kommentarer: