onsdag 9 september 2009

Rök i skorstenen

Oj, vad tiden går när allting drar igång efter sommaren. Mitten av september redan.
Här kommer en bild inifrån "salen" vet inte riktigt vad vi ska kalla det här rummet i framtiden.

Så har sotaren varit och godkänt eldstäderna och skorstenarna vilket känns som en milstolpe. Kul att se rök i skorstenen och veta att det nu bara är att elda på. Förra långhelgen ägnades åt mer panel men det går långsamt även om vi tycker att vi jobbar på. Nu är det i alla fall bara en liten bit kvar mitt på fasaden. Vi var tvungna att förbereda inför plåtslagaren som kommer och sätter upp hängrännor och fixar plåten på skorstenarna. Hoppas nu bara att vi har valt rätt färg på plåten. Vi har beställt målad plåt men inte plastad för den blir grymt fult efter ett tag. Är färgen helt galen får vi måla om.
Här är lite uppdaterade bilder på huset, vi tror att snyggspiken räcker till framsidan. När vi stod där och bankade och rätade ut spik i våras tycket vi att det såg mycket ut men det minskar fort i högen. Framsidan på huset har den urspungliga fönstersättningen och de gamla fönstren och fodren. Vår ambition är att hålla den här fasaden intakt.

Snart, snart är vi färdiga med utsidan. Just nu känns det också som om vi har en liten kapplöpning med naturen. När det väl är helg måste ju vädret vara ok. Vi följer olika vädersajter med stort intresse.
1 kommentar:

Hanna sa...

Åh det blir så fint! Midsommar i Leksand, jajamen! Längtar!