söndag 7 mars 2010

Sov du lilla videung än så är det vinter...

Härlig vinterhelg med massor av sol och första riktiga fikat mot söderväggen med ansiktet vänt mot solen. Massor av snö och fortfarande kalla nätter - 17 grader. Men våren är på väg det går inte att ta miste på, frostrosorna var borta från fönstren på Odensvi och det milda ljuset sken in, snart börjar byggsäsongen igen på riktigt.

Favorittrappan får vänta några veckor ännu innan den blir den självklara platsen för soldyrkan

Titta snart är taket i köket klart, visst blir det kanonfint! Väntar nu bara på plusgrader så att vi kan sätta igång med målningen av taken och kalkningen av spismuren igen. Nu måste vi även börja konkretisera tankarna på köket. Vi har ett jättefint stort, väldigt stort köksskåp från Lima det kommer att få styra mycket av den andra inredningen. Vill ha en köksbänk med snygga infällda luckor, helst gamla om det går att få tag på. Överskåp blir det inte några det varken passar eller finns takhöjd som räcker för det.

Det fina järnstaget ska till på spiskåpan och vi måste också fixa de stenar som ska ligga runt vedspis och elspis. Ja, som ni märker finns det tankar och funderingar åt alla håll.
Nu ska arbetsveckan förberedas så nu gäller det att ställa om tankarna.
Ha en skön söndagkväll...

Inga kommentarer: