lördag 30 april 2011

All panel på plats........

Nu lyser fasaden vackert röd i kvällsolen och bara några foder kring ytterdörren saknas. Knutlådorna är på plats och det sista fönsterfodret som Anders fick göra med det gamla som förlaga Tänk att det blev så fint men jag saknar den gamla medfarna känslan om det hade gått att bevara delar av den gamla panelen hade uttrycket blivit ett annat.
Fönstren är de samma, dörren och alla foder utom det högra som är nytt. Bakom den vita färgen på fönsterbågarna hittade vi den gröna som vi har nu. Foder kring dörren saknas ännu och de kräver en utflykt till någon av de sågar som vi har kontakt med Åttersta eller Bäsinge beroende på om det kan matcha det gamla fodret. Längtar efter att sitta på trappan kvällssolen och njuta med ett glas vin...men det kommer.Nu går vi in i maj och närmar oss en intensiv byggperiod igen, det ska bli härligt att göra ett riktigt ryck igen.


Ha en en riktigt skön 1 maj......

5 kommentarer:

Jerker sa...

Fint! Visst är patinan på gammal panel något speciellt, men det är också vackert när det ser omhändertaget ut.

Vad har ni för brun färg på dörren? Har ni sett den på något annat ställe eller har ni skrapa fram den? Det ser inte ut som ockra, eller luras datorskärmen?

sodergarden sa...

Så fint det blir. Jag förstår vad du menar med att du skulle velat ha kvar en del av det medfarna, det är rätt ofta så att det blir lite för mycket av det nya hur mycket man än försöker behålla känslan. Bara ett lager färg, hur nödvändigt det än är, kan ta bort mycket av det medfarna och göra huset lite mer som nytt och det är ju sällan det man vill trots allt. Jag tycker ert hus är väldigt vackert och ni har ju verkligen jobbat för att återställa det så långt det går verkar det som. //Sophie

Sara sa...

Oj, så fint det blir!

Cecilia sa...

Vilket vackert hus, vilka proportioner!
Nu har jag länkat till er blogg!

G:a Affären sa...

Jag blir oerhört imponerad av ert jobb och vilket tillvaratagande av det gamla huset! Det värmer i hjärtat.

Kram
Cia