måndag 25 juni 2012

Hus, dräkter och sommarnatt...


Midsommar, ett gammalt hus, dräkter, fiolmusik och fantastiska blomsterängar nu har vi firat in sommaren. Årets blomsterängar överträffade de mesta, allt blommar på en gång i ett enormt överdåd och nätterna är ljusa och fulla av dofter. Vi hade nog tänkt att midsommarhelgen även skulle innehålla lite byggande men efter att grannarna upptäckt att vi hade en fontän i trädgården så blev det till att återställa rabatter, fylla igen spår efter grävsskopan och se till att gräsfröt kom på plats.

¨

När vi hörde om vattenläckan såg vi framför oss nya kostnader, sex man och en grävskopa under mer än en heldag kostar. Men vi slapp notan det var kommunen som gjort fel och de tog betalningen utan att tveka. Så byggandet har kommit av sig lite men nu  närmar sig äntligen en mer hel byggperiod.


Böles vackra gamla fäbod hör sommaren till så köp svenskt för öppna hagar .....


2 kommentarer:

line sa...

Jeg har bladd meg side på side bakover i bloggen,og er så imponert over alt det dere har fått til.

Selv har vi akkurat kjøpt oss et gammelt torp i Strömstad, som skal brukes som feriested. Torpet er fra 1881, og jeg ønsker å få frem noe av den gamle følelsen her. Bloggen her er dermed en stor inspirasjon :) Takk for titten - jeg kommer helt klart tilbake hit.

Hilsen Line (fra Norge)

Odensvi gård sa...

Tack,det känns verkligen roligt att vårt byggande kan inspirera andra och lite extra glad blir jag när hälsningarna kommer från Norge som har en särskild plats i mitt hjärta.