onsdag 27 juni 2012

Linné....


Äntligen efter flera försök har jag lyckats ta mig in på Linnés Hammarby. Tyvärr var det fotoförbud i huset på grund av upphovsrätt. Lite irriterande, så jag fick nöja mig med en bild in i hallen från trappan och en vacker schablon i en av flyglarna. Sparsmakad färgsättning på nedervåningen men fantastiska tapeter på övervåningen där Linnés sovrum och arbetsrum med sina florabilder är en
favorit.


Färgskalan i huset innehåller många jordfärger med inslag av umbra och ockra och förvånande nog flera omålade tak vilket förvånar mig lite. Hittade också nya favoriter i trädgården som den här härliga helbladiga clematisen som inte slingrar sig utan växer mer som en liten buske. En sådan har nu inhandlats till Odensvi, kunde Linné så kan jag.


Ha en skön kväll....

2 kommentarer:

maritochper sa...

Hej, jag hittade din blogg idag. Jag tror jag har listat ut att du är från Leksand, eller att ert hus är där iaf :) Jag är också där ifrån, men det var inte därför jag skrev nu. Jag undrar vad det är för färg på dörren i det här inlägget?!

Jättefin blogg har du, superfint hus och härlig stil! Kul att se!

Odensvi gård sa...

Rätt gissat, tyvärr vet jag inte färgen på dörren eftersom den är gammal och målad för länge sedan.
men pröva och blanda själv. Ottosson Linoljefärg är min favorit och då kan du blanda med färdiga kulörer. Om jag får gissa på dörren så tror jag på titanvit, bränd umbra och kanske något lite lite svart. Var inte rädd och blanda själv om man tar lite i taget så går det bra.