lördag 1 december 2012

Stänga ute kylan....


Ute är det vacker vinter, -6 grader och lite snö i luften. Idag kom äntligen innanfönstren från Alviks Snickerifabrik. Sexton olika innanbågar i olika storlek, så nu pågår ett pussel för att få alla fönster på rätt plats. Vi har gjort fint profilerade bågar men med en hel stor ruta vilket fungerar hur bra som helst till spröjsen på de gamla fönstren. Lyckan vart inte mindre då fönstren visade sig hälften så dyra som vi trott, 16 000 kr lite drygt, ett riktigt fynd! Nu efter lite pusslande är alla innanfönster utom ett på plats. Efter dubbel koll pustar vi ut och inser att det inte är vi som mätt fel utan snickeriet som har missat av någon anledning.


För ett tag sedan köpte jag två fina glas från Reijmyre på Myrorna och vi ville gärna hitta fler.  Men sedan dök de här glasen upp på en arbetsresa, handblåsta och med omvikt fot.De är nyproducerade men så fina så ikväll ska vi njuta av rödvin och värmen i köket.
Ha en skön kväll

2 kommentarer:

G:a Affären sa...

Vilken lycka för er att äntligen kunna sätta in innanfönstren! Grattis till fyndpriset också!
Glasen är jättefina, får man fråga var du köpt dem? Jag förstår att ni njuter av både rödvin och värmen nu.

Önskar dig en fin adventshelg!
Kramar
Cia

Odensvi gård sa...

Ja, ni finns alla förutsättningar för en riktig skön julhelgen. Glasen är köpta i Sundsvall men jag tror att de går att beställa återkommer med uppgifter så snart jag hittat den lilla foldern