måndag 19 maj 2014

Ur med innanfönstren...

 
 
Vilken helg! Nu åkte innanfönstren ur och fönstren upp. Helt plötsligt hör man alla ljuden utanför på ett helt annat sätt. Fågelkvitter och vinden och så får man tillbaka utsikten genom vackert fönsterglas med drag. Mycket av helgen gick åt till trädgårdsarbete och umgänge kring goda måltider så nu känns trädgården rustad inför sommaren.
 
Det är fantastiskt hur trådgården förändras så här års gräsmattan är nu nyklippt och mjuk och skön för bara fötter rabarbern har fått fart gräslöken reser sig och har satt sina knoppar. I salladen kunde vi blanda i den första skörden från trädgården, fjolårets slätbladiga persilja som kommer fint så här tidigt på säsongen och så den första späda ängssyran. Nu är det dags att bra njuta...
 
 
Ha en bra måndag...

2 kommentarer:

Anna Nilsson sa...

Tack så mycket! :)

G:a Affären sa...

Ja visst är det en alldeles speciell känsla när innanfönstren tas ur. Det var gökens ankomst som fick mig att ta ur de första fönstren. Men, jag tar inte ur alla utan växlar mellan åren. Jag vet hur det blir till hösten om alla ska sättas in igen.
Tack, Leodin mår bra! Han blev helt återställd förutom att han är vänsterfotad fram. Det blev problem i början för honom att gå uppför trappan till övervåningen. Jag riktigt såg hur fel det blev för honom att börja med vänster framben.

Allt gott till dig!
Cia