tisdag 16 september 2014

Skördetid...


Skördetid i skog och mark, skogspromenaderna med hunden leder till att svampförrådet fylls på med jämna mellanrum och årets nypon lyser lockande. Känner mig faktiskt sugen på att pröva och göra mammas supergoda nyponmarmelad. Hösten är en intensiv period mycket jobb och en uppstart av nya projekt. Detta har gjort att längtan till Odensvi är stor just nu. Längtar efter att få komma till vila i huset som inbjuder till stillhet. Tända i vedspis och kakelugn och känna hur värmen sprider sig i huset.

Mycket fokus har legat på att få caféet klart under september och vi har slitit både med montering av kök, målning och inredning. Förra helgen kunde vi äntligen bjuda in våra gäster i det renoverade stallet och det verkade som de trivdes i miljön. Hann tyvärr inte fotografera utan får återkomma med bilder därifrån.

Mina skogspromenader den här veckan har gått på stigar som varit hotade av exploatering med som genom en folkomrösning nu är fredade och får leva vidare med alla sina gamla träd, sitt djurliv och sin tystnad.

Nu  njuter vi av den härliga september solen...4 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Visst är det underbart med den svenska allemansrätten! Att plocka ur naturens skafferi.

Maarit sa...

Om du har en bra resept för en nyponmarmelad, skriv gärna hit! Vi har också jätte fin skörd på kommande, vilket lyckoår!

Odensvi gård sa...

Ska leta upp min mammas recept på nyponmarmelad, återkommer så snart jag hittat rätt på det.

Ja, allemansrätten är fantastiskt verkligen något att värna och vara stolta över.

G:a Affären sa...

Jag blev också intresserad av receptet på nyponmarmeladen.
Vilken lycka att folkets röst blev hörd och att skogen får stå kvar!

Cia