fredag 10 juli 2015

Renoveringsresan fortsätter... Efter tre veckors arbete vaknar gården till liv. Nu har det handlat om att göra gården bebolig igen och att ge tillbaka en del av känslan för denna misshandlade pärla. Den obegripliga verandan är borta och fasaden har fått ett annat uttryck. Än får Ellika leva med de stora gapande ögonen som ersatt de ursprungliga fönstren. Under nästa stora etapp behöver panoramafönstren ersättas med andra fönster. Kvaliteten på dessa fönster är inget att yvas över för tillverkaren, hårt ansatta av väder och vind behöver de redan bytas med de äldre fönstren klarar sig med en renovering.
Fasaden befriad från den missprydande verandan, med ny falurödfärgad panel. Än saknas locklister, fönsterfoder och en del annat men redan nu känns det skönt. Eternittaket får ligga där det ligger, tätt och underhållsfritt, så det får duga så länge det finns annat att sätta tänderna i.Trots fönstrens utseende så pustade vi alla ut när Ottossons gulockra linoljefärg kom på bågarna och gjorde utseendet mindre påtagligt. Byggetapp två får nu vänta till senare delen av sommaren. Medan vi alla tar en välbehövlig vila från målarburkar och byggställningar.


Även det halvgamla furuköket har fått sig en uppdatering och trots att det inte alls är färdigt så kände vi helt plötsligt när det mesta av den lackade furun var borta att här kan vi faktiskt vara. Många omgångar färg krävdes för att förvandla denna furudröm.


Nu kan Ellika sova gott i sommaren i sitt nyrenoverade sovrum...


Sommaren fortsätter...


2 kommentarer:

G:a Affären sa...

Men kära nån så mycket ni hunnit göra, det blev ett helt annat hus med rödfärgad fasad. Och köket! Knappt det går att se att det är samma. Håller med att taket ligger bra där det ligger.
Sovrumstapeten är helt underbar, där sussar hon säkert gott.

Ja, i morgon kommer sommaren tillbaka på en snabbvisit.
Allt gott till er! /Cia

Annelie sa...

Grattis till projektet, vi "husräddare" ser ju till att vår avkomma blir lika bitna! Vi har ju också en dotter som med sin sambo gjort underverk med en kallställd gammal timring. Det är go i våra starka döttrar, Ellika har investerat i en fin gård! /Annelie