fredag 18 september 2015

Dags för såpskurning

chokladtårta med wiskeyglasyr och björnbär och blåbär från
trädgården
I vårt café fortsätter vi att göra verklighet av våra drömmar. De gamla golvplanken från Odensvi som av olika skäl inte hittade sin plats i huset fungerar nu som ett härligt grånat serveringsbord. Golvet i caféet såpskuras med jämna mellanrum och det fungerar hur bra som helst trots alla trampande fötter. Om och om igen förvånas jag över hur tydligt det är att miljön betyder så mycket för våra gäster. Gamla udda möbler, plankgolv, timmerväggar och "äkta" bakverk och mat.
  
Vi serverar endast svenskproducerade mejerivaror och köttprodukter och årstiderna färgar hela tiden menyn. Vi serverar det vi vill och har lust till och menyn varierar ständig, hos oss kan gästerna upptäcka svenska råvaror på ett sätt de inte verkar vara vana vid. Att allt hänger ihop blir så tydlig huset, inredningen och tanken kring vad vi serverar. Tillsammans skapar det en miljö att längta till och som många beskriver som rofylld en plats att bara vara på. Många blir kvar länge vid det slitna bordet från vår gamla bod. Samtalet flyter stilla kring borden och lugnet är påtagligt.

Om du har en stund över kan du lyssna på Ulla Skogs sommarprogram http://t.sr.se/1OBxxIk  där hon talar fritt om sitt engagemang för byggnadsvård och vad husen gör med oss och vad vi gör med dom.

Färsprakande höst i finaste kruset


ha en skön fredag...

1 kommentar:

G:a Affären sa...

Får en längtan att besöka ert café, det låter som en plats att få sitta och njuta med både mun och ögon. En upplevelse som gör gott för själen!

/Cia