torsdag 8 oktober 2015

Sol och mörka nätter...


Vilket fantastiskt höstväder vi haft, i veckan kom så i alla fall den första frosten och den där speciella känslan av höst infann sig. Trots mycket att göra så har min lust att skörda varit ovanligt stark i höst, tyvärr hann jag inte med att plocka de vackra nyponen som hänger där i mängd och lockar varje gång Mollgan och jag går förbi på hundpromenaden. Men vackra är dom i alla fall...


Jag tycker att mörkret lägger sig som en smekning på kvällen och inne känns det varmt och ombonat. Efter en otroligt intensiv period efter semestern tycker jag att mörkret hjälper till att dämpa takten. Nu närmar sig dessutom Allhelgona, det är inte många veckor kvar och då blir det långledigt i alla fall för mig. Och för första gången får också lilla Ines följa med upp, Hanna och Roberts lilla babyflicka . Jag längtar verkligen till friden i Odensvi och att få rusta huset för ännu en vinter med mycket umgänge, långa middagar och mys framför brasan.


Att tända ljusen och ta fram fårskinnsfällarna och sedan krypa ner med den lite svala luften runtomkring, det finns inget bättre och då sover i alla fall jag gott. Imorgon är det fredag och dags att ladda för ännu en intensiv och rolig helg i caféet.
ha en skön fredag

1 kommentar:

G:a Affären sa...

Så sann beskrivning av hösten.
Odensvi är säkert en plats där lugnet
får råda och där sömnen blir extra god.
Vackra bilder!
/Cia