fredag 9 oktober 2015

Tårtor, kakor, tårtor


Ett litet axplock av vad vi bakat under alla helger som vi har caféet öppet. Vi använder svenska råvaror, väljer närproducerat och följer årstiderna. Caféet har helt enkelt blivit mycket mer betydelsefullt än vad vi trodde när vi startade i det renoverade stallet för ett år sedan. Vi har bestämt oss för att vi "kör" det gäller att tacka ja till möjligheter som helt plötsligt ligger framför ens fötter.


Responsen från kunderna är direkt och överväldigande. Så nu ger vi järnet och undrar lite häpet vart det här ska ta oss. Det är inte enbart våra bakverk och vår mat som får beröm utan miljön som vi skapat i stallet tilltalar många. Här sitter man gärna länge vid gamla slagbord och njuter av den vilsamma miljön medan brasan sprakar i kaminen. Det är verkligen så kul att få skapa en sån miljö som jag gillar, med en blandning av gammalt och nytt, fint konsthantverk och med en viss enkelhet som tilltalar mig. Vi dukar upp varje helg på bordet som är gjort av de gamla golvplanken som vart över från Odensvi. 

Vi har tagit tydligt ställning för svenska råvaror, närproducerat och att årstiderna påverkar sortimentet. Det här är caféet där utbudet skiftar och ibland får man vänta till säsongens infinner sig igen. Just nu är basen svensk frukt och svenska grönsaker för att längre fram mot jul gå över till mer citrus, kryddor och choklad.
 Ha en skön helg...

2 kommentarer:

HausNo7 sa...

The cakes looks absolutely delicious ♥
Manu

G:a Affären sa...

Så vackra bakverk!
När jag hade inredningsbutik med café
hade vi mest långväga gäster. Vi har nog
ett behov av upplevelse, inte bara köpa
och fika.
Jag är helt säker på att ert Café är
en sådan plats. Att för en stund
få ta del av en miljö man mår riktigt bra av,
att få mätta alla sinnen.

Fin söndag önskar jag dig!
/Cia