måndag 19 oktober 2009

Äntligen börjar vi inne!!


Änligen ett litet steg i rätt riktning. I går och idag har jag ägnat mig åt kalkning av spismurar. Tre lager blev det den här helgen och många fler behövs det innan allt är klart. Jag är övertygad om att det blir minst fyra till i alla fall. Och man kan se en viss skillnad redan, det kommer att bli hur bra som helst.

Tänk vilka geniala material man använde sig av förr, kalk och vatten så enkelt. Anders pysslade med tråkjobb det vill säga att täta mellan vägg och tak, många små brädbitar som ska dit innan det blir tätt och fint. I morse gick vi en fin morgonpromenad i Lycka och Tibble, härlig utsikt över älven och bergen, rimfrost i gräset och raggiga kossor i hagen. Mollgan var glad i kylan och for runt som en tok. Nu när det börjar bli kyligt igen får vi ta fram våra sköna fårskinn. När sängen känns iskall på kvällen är det ljuvligt att sova på ett varmt fårskinn.Äkta fint beredda fårskinn från Tranås, finns det bättre?

2 kommentarer:

Hanna sa...

Bara en sån sak som att en plats kan heta lycka. Är inte det fantastiskt! Ser fram emot att se hur långt ni kommit över trettonhelgen! Pusspuss

färgtrappan/m-l sa...

Hej! Det här såg spännande ut, det ska jag följa. Har också ett gammalt timmerhus, eller ja, den äldsta delen av huset i alla fall!
Har fastnat för byggnadsvård och målning med traditionella färger sedan ett par år och bloggar nu om det, även fast det blir en del annat också...

Ha det gott och lycka till med ert hus!