onsdag 18 november 2009

Byggnadsvård i Italien

Ursäkta uppehållet i bloggandet men jag lämnade novemberrusket ett tag för Bologna och ett besök hos äldsta dottern. Tillbringade några sköna dagar i ett dimmigt men betydligt varmare Italien. Vi delade på ett studentrum i en lägenhet i centrala Bologna och ägnade en del tankar åt standarden på italienska bostadshus. Inga fuktspärrar i badrummen och ett hopplock av olika köksskåp i olika höjder, bredder och färger, shabby men kanske inte så chick alla gånger. Efter morgonens första kaffe på jobbet, drömde jag om resans sista Capuccini.

Italien har en särskild plats i mitt hjärta ända sedan de första tågluffarna på 70-talet. Älskar det lite ruffiga och slitna och alla fantastiska färger. Alla dessa slitna gamla hus som faktiskt används och fungerar än i dag. Här är ett axplock av bilder från vår tripp till ett dimmigt Venedig. För den som inte har varit där tidigare kan jag rekommendera den här årstiden. Lite turister, billigare och framförallt inte så så varmt och jobbigt att ta sig fram i staden. Venedig är en sliten pärla där man kan gå på tomma bakgator utan att stöta på turister. Vill man uppleva Venedig hemma så läs en av Donna Leones deckare som utspelar sig i staden.

Historia och nutid

I väntan på sophämtning en måndag i
Venedig

Färgerna blir helt fantastiska på de
slitna fasaderna

Nästa inlägg kommer att handla om att få till en ny grund till Odensvi, stenletande, murare och en viss besvikelse. Så ni som gillar torpargrunder och kallmurar kan ju hålla ögonen öppna.

Inga kommentarer: