söndag 17 januari 2010

Vinterfunderingar...

Söndags funderingar, äntligen kom vi igång med träningen igen efter jul. Känner mig både duktig och lite mör efter spinning och core.
Idag har vi funderat kring våra fina dörrar. Under våren måste vi få i dem så att huset går att låsa eftersom vi kommer att börjar få in en del saker.
Orginaldörrarna är super fina. I somras när vi hade byggnadsvårdskunnigt folk i huset blev de helt lyriska över dörrarna både de här och ett par enkla plankdörrar som vi ska ha kvar inne. Vår ambition är så lite åverkan som möjligt. Nederdelen av dörrarna är i dåligt skick men vi har en idé om att låta tillverka panel i samma dimension och mönster som den som sitter på dörrarna idag. De behöver förlängas men på ett sådant sätt att vi inte gör åverkan på originalet utan att de kan återställas om någon skulle vilja.

Dörrarna på sin ursprungliga plats innan flytten

Vi tänkte behålla dem som inåtgående och funderar på hur vi ska lösa eventuellt behov av isolering. Är det någon som har en idé kom gärna med tips. Vi behöver också fixa fodret kring dörrarna framförallt i nederkant där det precis som dörren har ruttnat, det blir till att laga.

Tidens tand
På dörrarna finns idag inga beslag men hittade bilden nedan som ger oss lite idéer om hur vi skulle kunna lösa det. Läste också om att Gysinge hade ett säkert lås fast i rätt modell som kanske kan passa.

Jag tycker att dörrarna är så snygga och det ska bli spännande att se hur de lyfter hela fasaden. det hela blir ju inte sämre av att jag är jätteförtjust i ockrafärgen som vi kommer att behålla.

Ha en bra början på arbetsveckan...

Inga kommentarer: