söndag 31 januari 2010

Livet går vidare trots allt....

Brukar inte vara så privat i bloggen men vill ändå berätta att min pappa gick bort i veckan så tankarna har faktiskt varit befriade från byggande och husrenovering. Min pappa var en gammal man som levt ett fullt liv, lycklig tror jag och älskad av många. Ikväll har vi umgåtts nära och ära och delat våra minnen kring de som lämnat oss de senaste året.

Även om annat har hänt i livet har tankarna på huset åter dykt upp. I helgen som kommer ger vi oss av igen till Dalarna, vi får se om vädret tillåter att vi gör något jobb med innertaket annars får vi räkna spik och drömma om varmare dagar. Här hemma har vi mest ägnat tiden åt att fundera på bröstpanel och badrum. Jag har länge längtat efter ett badrum med fönster vet inte varför men tror att det har med minnen hemifrån att göra där man kunde öppna fönstret och få in hela sommaren med fågelkvitter och blomdoft. Nu får vi ett stort härligt fönster i badrummet på Odensvi. För varje steg som ska tas i renoveringen är det ett sökande innan man vet hur det ska vara. Vi söker idéer fast vi egentligen vet ganska väl hur vi vill ha det. Vi har en fantastiskt fin tunn pärlspont från huset i Lima som vi kommer att använda. Det vi söker är material till golvet och de praktiska lösningarna för att disponera ytan rätt. Vi behöver få in både toalett, dusch och tvättmaskin eftersom vi valt att använda kammaren innanför hallen till badrum, detta för att vi inte vill förändra husets exteriör.

Söker mera känslan och tonen i badrummet mer än de direkta lösningarna. Badkar har vi valt bort även om gamla badkar ger en genuin känsla men det ska vi nog kunna lösa ändå.

Hittade detta fantastiska handfat på nätet, vilken idé att använda sig av en vacker gammal kopparbalja till handfat. Frågan är hur man kan lösa avrinningen?

Ha en skön helg ....

2 kommentarer:

Lotten sa...

Jag håller med dig om att känslan och tonen på är underbar. Tror kanske att det är den gröna färgen på träpanelen som gör det, den är väldigt vacker iallafall.

I ett avsnitt av Äntligen hemma för någon månad sedan gjorde de egna handfat, det verkade inte vara några svårigheter. Du kan ju alltid se om du kan hitta det programmet.

Odensvi gård sa...

Tack för din kommentar och tipset. När man håller håller på och funderar fram och tillbaka så nappar man på lite olika trådar och någon gång så får man ihop det till en helhet, i det här fallet ett badrum.
Ha en skön kväll hälsningar Pia