fredag 1 januari 2010

Gott nytt byggår!


Ljus i fönstret

Vilken vinter! Ute är det ofantligt vackert, vitt, vitt, vitt. Snön ligger som ett duntäcke över allting. Drygt tio grader kallt och lätta snöflingor som sakta dalar. Jag har tagit några promenader med hunden under dagen och han är lika glad som jag med snö i pälsen och frost i mustaschen. Nyårsafton firades med man, en av döttrarna och svåger och svägerska. God mat, fågelspel och traditionsenligt fackeltåg upp på Kärringberget med alla grannar runt ikring. Gnistrande snö, facklor, tal, glögg och pepparkakor och sedan en stilla promenad nerför berget.

I går kväll var det ljus i fönstret på Odensvi för första gången på många vintrar. Det är nog egentligen för kallt för att arbeta men en idog man kan inte låta bli att spika takpanel i "salen". Det blir en helt annan känsla i rummet nu när taket börjar komma på plats. Den låga takhöjden på 2, 15 m blir märkbar på ett helt annat sätt och rummet tar form. När vi byggde upp huset igen efter flytten lade vi till ett stockvarv nertill och skiftade upp golvet på övervåningen ett varv för att få en rimlig takhöjd på bottenvåningen. Tycker inte att de syns så mycket på fasaden som tur är.

Takplanken blir verkligen snygga. Än så länge är inte de handsmidda spiken på plats men de kommer så småningom. Som tur är ska Gysinge öppna en filial på söder i Stockholm så ny slipper vi de långa resorna när vi ska ha material som väger lite mer.

Vi får se om taket blir färdigt under denna helg jag tror nog att den ambitionen finns. Byggande är ju kul men det är också viktigt att njuta av vintervädret och umgänget nu när alla är samlade för några dagar. Imorgon kväll ska det hejas på Leksand i matchen mot Örebro. 

Inga kommentarer: