måndag 6 december 2010

Julprojekt
Skönt med en alldeles vanlig arbetsdag idag utan särskilda åtaganden på kvällen. Middag med mannen och yngsta dottern i skenet av levande ljus. Bara att njuta av en vintrig måndagkväll.
Går just nu och funderar över loppisskåpet och hur det ska renoveras. Skåpet är inte gammalt men fint i formen och proportionerna Frågan handlar om färgval och om att hitta riktigt fina gamla gångjärn. Tycker om den ljusa lite skavda färgskalan som Lars Sjöberg ofta visar i sina hus men allmogen stod för en mer mustig färgsättning. Ni som följer vår renovering vet att jag är svag för det lite mer orena dova färgerna. Så frågan är vilken färg ska skåpet få? Rummet kommer troligen att få floratapeter av gamla planscher jag samlat på mig mot en bakgrundston av matt limfärg. Tonen på väggarna blir då rätt ljus. Detta tål att klura på ett tag till, måste hinna köpa färg nästa vecka.

Ljusgrå skåpet supersnyggt, engelskt rött mmmmm... och den gröna botten tonen jättefin....

2 kommentarer:

gersgaarden sa...

Påminner i formen om de gamla Fryksdalsskåpen som finns här i trakterna, googla på det så kanske du får lite färgidéer :)Mvh Marit

Lennart sa...

Fired Earth har koommit med en färgskala som de tagit fram tillsammans med National Trust i England...
Skåpet till vänster verkar stå i en affär, vart?

Vänligen!
Lennart