lördag 5 januari 2013

Eld i kakelugnen...


Nu har vi äntligen efter snart 2 år eldat i kakelugnen. När den var klar tänkte vi nog att vi skulle elda i den så fort det gick men så blev det inte. Idag var det härlig rimfrost ute och kakelugnen fungerar perfekt, bättre kan det inte bli. Vi har också bestämt att ha ett tillfälligt sovrum i anderstugan eftersom norra sovrummet på övervåningen kommer att få fungera som snickarbod ett tag till. Vackrare sovrum är svårt att hitta! Det känns helt otroligt att efter allt arbete faktiskt sova i Odensvi, i går somnade vi till en sprakande brasa i kakelugnen och en svag doft av hyacinter, vilket jag gillar.


Det är också skönt att känna att huset håller värmen bra och att det nu mera fungerar bra utan alltför mycket tröjor och jackor inomhus. När kaminerna på övervåningen så småningom också installeras kommer det att bli ännu lite varmare. 

En som också blev väldigt glad var Mollgan, syns det? Han tycker att det är skönt att slippa sågspån, hoppknycklad väggpapp eller platssäckar att sova på medan vi målar och snickrar.  Äntligen något vettigt, en mjuk säng framför kakelugnen.
ha en skön januarikväll....

8 kommentarer:

Designe sa...

Såå otroligt vackert! Jag bara njuter!! :-) God fortsättning på nya året!

Odensvi gård sa...

Tack, Ja det känns nästan overkligt att se så många av de tankar vi haft förverkligade. En del har blivit av och annat har vi ändrat på vägen. Hoppas på et bra 2013 för dig också.

G:a Affären sa...

Lugnet känns ända hit, det är en speciell känsla att få somna till en "levande" kakelugn. Jag tycker kakelugnar är som väsen i huset, var och en fordrar olika sätt att bli eldad. Jag har en dam som är lite kinkig i början och inte så djup och behöver därför lite extra tillsyn.
Väggen där bakom är också så vacker, är det schablontryck? Förstår jag det, att Mollgan trivs!

Önskar er en fin söndag i gamla timmerhuset!

Kramar
Cia

Odensvi gård sa...

Ja,eld är lite magiiskt. Vår bruna skönhet kräver små brasor då själva eldstaden är grund. Kakelugnen var låg från början och efter viss anpassning pryder den nu anderstugan. Schablonmönstren är från Gysinges men färgställning och mönsterbredd vår egen ide.
Ha en skön söndag du med uppskattar verkligen dina kommentarer.

Eldhuset sa...

Ååh.. Så kjempekoselig og fint dere har fått det! Bildene i innleggene under var såå fine!

Dere har noe å være stolte over:) For en fin måte å starte et nytt år på!

Ønsker dere en fin søndag!

Odensvi gård sa...

Roligt att höra av norska bloggvänner, ha en god fortsättning.

Pietaryrtti sa...

Jag har många gånger kommit hit... Oj, vad vackert har ni och vilken stämning! :) Du har perfect smak; färger, möbler, inredning, små detaljer... !

MVH, Pietaryrtti från Finland

Odensvi gård sa...

Oj ,vad roligt det är att höra ifrån er och ännu roligare är det med kommentarer från grannarna på andra sidan gränsen. Ja, man kankse ska vara blygsam men i Odensvi har vi lagt ner vår skäl och just nu bara njuter jag av huset så långt som vi hunnit.