tisdag 18 september 2012

Byggresan.....anderstugan del 1


Oj, vad tiden går tänk att vår byggresa startade en regnig oktobersöndag 2006 i en hage i Östanjö i Närke. Våra första bilder på huset och vi var redan förälskade.Dåliga bilder på anderstugan tagna i befintligt ljus. Bara att konstatera att digitalkamerorna utvecklats en del på sex år.
Anderstugan var fylld med bråte, oljefat, gamla maskiner, kakelugnsdelar, gamla kläder och mycket mycket mer. På bilden ser ni den ursprungliga trappan upp till övervåningen. Under en stor del av byggtiden har rummet fungerat som snickarbod så det var först 2009 som vi tog tag i rummet på allvar.


Kakelugnen börjar ta form på den plats där den ursprungliga trappan var och det nya kilsågade tak är snart uppe. det här skedde under hösten och vintern 2008/2009. Att huset stått på en annan plats tidigare syns tydligt på väggen med alla sina hål.Väggarna börjar ta form med bröstningen, väggpappen och så alla härliga rivna lumppappsark.


 
Att trycka alla dessa schabloner var både kul och slitigt. Jag får erkänna att jag blev lite trött på allt det gröna. Så trött att det sista hörnet blev klart nu i augusti.Väggfärgen är Gysinges matta linoljefärg kromoxidgrön därifrån kommer också mönstret till schablonerna. Scablonfärgen är blandad av alla de skvättar som blivit över vilket har varit ett kul sätt att få till rätt färger.
Imorgon är en ny arbetsdag....
 
 
 


Inga kommentarer: