söndag 1 september 2013

Gamla golvplank...


För 29 gången åt vårt kollektivhus surströmming tillsammans med våra härliga före detta kollektivhusgrannar. Den här gången var det vi som hade förmånen att ställa till med fest. Regntunga moln och framåt kvällen ösregn men vad gjorde det då långbordet var dukat på det gamla fina köksgolvet från Lima och verandan skyddade mot regnet.


Golvet var tyvärr alldeles för slitet i kanterna för att vi skulle kunna använda det igen men som bord blev det så fint. Älskar den gråa färgen och det nedslitna trät. Anders fick ihop ett långbord som rymde 14 personer och som stöd fanns målarbockarna som funnits så länge i Odensvi. Nu blev det faktiskt så att vi tyckte att bordet blev så lyckat att det får finnas kvar till andra fester.


Surströmming har jag ätit sedan jag var drygt 1 år eftersom jag hade en mamma och moster som tyckte att detta hörde till allmänbildningen. Vi för traditionen vidare! Så gott och enkelt, strömming, god potatis gärna lokalt odlad, rödlök, gott tunnbröd, västerbotten och mesost. Ja, vad kan man mer behöva?
Nästa år firar vi 30 år och då bjuder vi in alla kollektivhusbarn och respektive för att fira de band som knöts och bibehållits genom åren.Ha en skön kväll...

Inga kommentarer: