tisdag 28 april 2015

Snart skördetid igen...


Det rör på sig både i trädgårdslandet och inomhus. Lite fuskrabarber från södra delarna av landet,  för än dröjer det innan skörden kan börja här hemma. Som alltid när våren verkligen får fart så är det en ständig längtan efter att gå ut som stör koncentrationen inomhus. Renoveringen av 80-talet går ända framåt och ett stort steg togs i helgen när golven äntligen vart slipade och en trista gulnade lacken försvann.

Än en gång smyger sig lite byggnadsvård in med hjälp av Gysinges golvolja. Så nu njuter vi av härliga golv som är snälla mot bara fötter och dessutom gillar hundklor bättre än lacken. Känns bra med de nya rumslösningar vi fått till där vi på ett helt annat sätt  än tidigare fått tillgång till rymd och svängrum. Igår landade också en IKEA soffa i de uppdaterade rummen. Inte samma sak som trågsoffan i Odensvi men den här lägenheten har en annan röst, så helt plötsligt smyger sig också en liten flört med 60-talet in. Igenkännandet känns faktiskt inte så tokigt. Minns bilder, dofter och ljud från den tiden då skolväska och gympapåse sydd i slöjden gällde och en tv kanal kändes som lyx.
Ha en skön  kväll...

1 kommentar:

G:a Affären sa...

Saliven rinner nästan till när jag ser rabarbern, hoppas det blir mycket av den i år.
Golvet ser så fint ut och har säkert blivit mycket skönare utan lacken. Här har jag samma problem men jag tror ett golv med tjock fernissa blir svårare att göra något åt. Tror inte det går att slipa utan jag måste nog skrapa det för hand. Men inte i år!

Mitt hörnskåp är ännu inte målat, snickarn håller på att fixa med dörren som hade dålig passform. Men snart så, för färgen är redan bestämd.

Ha det gott!
/Cia