måndag 29 juni 2015

Isolering...

Så är den borta verandan och huset känns befriat. Under fasaden hittade vi en en brädvägg helt utan isolering så nu ska vindpapp och isolering på. Fönsterbyten är en senare fråga så en tillfällig lösning måste till. Det är intressant med årsringar hur olika boende gjort sina tillägg, i källaren finns en storgammal järnspis och en bakugn. Om den fungerar vet vi inte ännu. I köket är alla spår av vedspisar borta även om murstocken gömmer sig bakom ett enormt fult lackat furukök som efter mycket målningsarbete så börjar det förvandlas till något annat. Vedspisen får vänta men härligt att veta att potential finns.
Dags att fatta penseln igen...

3 kommentarer:

G:a Affären sa...

Det finns alltid överraskningar under ytan, ibland mindre bra och ibland riktigt bra. Papp och isolering gör säkert mycket till att behålla värmen. Här fanns det plast i stället för papp under plåtfasaden, plasten hade under åren förvandlats till små flagor liknande fiskfjäll. Det är bäst med gamla beprövade metoder.
Spännande med källarens vedspis och bakugn. Då finns det säkert rökkanal i köket för dem så småningom.
Det här är så spännande att följa!

Hälsningar /Cia

Odensvi gård sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Odensvi gård sa...

Jag trorfaktisk att en viktig del i renoveringen just är detektivarbetet. Hur såg det ut? Vad kommer vi att hitta?
Det klart att järnspisen och bakugnen lockar och en vacker och värmande järnspis i köket skulle inte vara dumt men det får än så länge vara drömmar.