lördag 20 februari 2010

Vintervita husdrömmar

Trappa?

Beslag sovrumsfönster
Lugna helger utan resor och byggande till skillnad från förra vintern då vi reste varje helg och donade med fönster och fönsterkarmar. I vinter har vi inte något sådant att sysselsätta oss med så nu är det dåligt med byggandet. Som det verkar nu blir det sportlov och sedan påsk. Det kliar verkligen i fingrarna, jag vill sätta igång. Nu är det det riktigt roliga innearbetet i huset som väntar.

Lite bilder och drömmar om övervåningen. En av de saker vi måste ta itu med är trappan upp till övervåningen nu när vi ska börja med golven uppe. När vi köpte huset fanns en övervåning i halva huset men idag har vi två gavelrum och en hall där trappan kommer upp. I hallen får vi nog fixa sängplatser så småningom och jag har lite idéer om en skåpsäng som den här.

Till gavelrummen har vi två olika målade golv som vi plockade med oss från huset i Lima. De är rätt slitna men på något sätt ska vi fixa så att vi kan ha dem kvar. I övrigt blir det målad råspont i taket och den inre timmerväggen precis som den är i båda rummen. Varje sovrum kommer
också att ha varsin gammal järnkamin som vi redan köpt hos Spisgubben i Bromma Tapet till gavelväggen i ena sovrummet? Gillar den jättemycket, både klassisk och modern, Kokeshi från Bantie.

Nu blir det hundpromenad i snöyran...

1 kommentar:

ekenasgard.wordpress.com sa...

Vilket vackert målat trägolv. Vi har tagit foto från ett ödehus vi tittade på där det fanns ett fantastiskt tak med schabloner och andra målade dekorationer. Det vill jag måla ett likadant i vårt tak i blivande salen...fast ännu bättre hade det ju förstås varit att (som ni har erat golv) haft otiginaltaket... men det sitter kvar i huset...om huset nu står kvar ännu. :-)

Såna skåpsängar har vi planer på att bygga på vår ovanvåning också när barnen ska få sina rum däruppe. Mest eftersom vårt hus är lågt och inte så brett och det är ett effektivt sätt att utnyttja utrymmet. Men de är också väldigt fina. Undrar hur praktiska de är att bädda ;-) //Sophie