måndag 1 februari 2010

Vill forsätta med renoveringen....

Nej, nu börjar bygguppehållet bli alltför långt. Idéerna far hit och dit i huvudet och under våra hundpromenader diskuteras alltfrån eldragningar till de målade golven på övervåningen. I helgen måste vi bara upp och göra något i huset antingen det är - 20 grader eller inte. Vi får väl ägna oss åt att mäta och planera om inte annat. För att hålla tankarna vid liv så lät jag mig inspireras av lite bilder på bröstpaneler från Stockholms länsmuseum. De här panelerna ger en bra bild av hur vi tänkt göra på nedervåningen, nu har ju vi betydligt enklare dörrar men helheten blir nog bra ändå. Att färgsätta rummen blir en utmaning. Ju mer jag tittar på bilder från gamla hus ju tydligare blir den färgglädje som fanns men också den frihet med vilken man satte samman färger.

Jag gillar också den lite skitiga färgen på panelerna och just att de är så enkla. För att få ihop till panel måste vi nog göra en beställning igen, så det är faktiskt dags att mäta och räkna igen.

Har också hittat en bra benämning på "salen" vilket alltid bara varit ett arbetsnamn och låtit alldeles för fint. Vid utökningen av enkelstugor till parstugor byggdes anderstugan till, det vill säga den andra stugan den som tydde på ett ökat välstånd och som också gav upphov till dubbla skorstenar en på var sida om farstun. Lite nytta kommer i alla fall ut av allt surfande på nätet. Vintern är ingen lätt tid för oss husrenoverare.

Ha en skön kväll..........

Inga kommentarer: