onsdag 30 juni 2010

Sommar.......

Klädda i högtidsdräkt

Äntligen ledighet och sommar. Midsommar med nära och kära i hjärtat av Sverige med allt det som hör midsommar till, vackra blomsterängar, fiolmusik, dans och härligt umgänge. Jag är egentligen ännu mer förtjust i midsommardagen, lugnet, kyrkan med sommarpsalmerna och lunch på gården.

Husbyggnationen fortsätter och den här veckan har det varit golv och eldstäder i fokus. Muraren har varit här och gjort det sista på köksspisen och fixat så att vi kan ansluta kaminerna i sovrummen. Vi har köpt ett par gamla järnkaminer hos spisgubben i Bromma och nu visade det sig att det de inte har isolering under vilket gör att det måste vara minst 5 cm isolering mellan kamin och bjälklag enligt sotaren. Nu har vi löst det efter en del funderingar både med muraren och sotaren. Anders har lagt en stenhäll och betongsten under. Ni får se det färdiga resultat i morgon. Blev faktiskt kanonbra.

Alltid blir det något som ska fixas

Den större av kaminerna på övervåningen

Idag har vädret varit lite lynnigt men då fick vi se hur bra våra hängrännor fungerade. Skönt att slippa stuprör! I morgon blir köksspismuren klar med de nya snygga stenarna som muraren satt dit, sedan blir det kalkning av murarna i sovrummen och fortsatt arbete med golven på övervåningen. Nu ska jag njuta av det vackra sommarljuset och doften av kaprifol.

Ha en skön kväll....

Inga kommentarer: