torsdag 7 februari 2013

Att färgsätta ett gammalt hus....

Att börja med tomma timmerväggar och få till en helhet är en spännande utmaning. Vi har prövat oss fram och samlat inspiration från olika håll under renoveringsresan. Eftersom Odensvi inte hade någonting kvar av en ursprunglig inredning eller färgsättning har vi haft fria händer att skapa allt från början. Vi har plöjt massor av böcker, tidningar och hemsidor och har besökt byggnadsvårdsbutiker men till sist måste vi ändå bestämma själva. Ju mer vi har tittat på gamla hus desto tydligare blir det att även om det finns inredningar som liknar varandra så är det variationerna som träder fram. Färg- och mönsterglädjen blir tydlig.Inspiration till färgkombinationer kan man hitta överallt och ju mer jag tittat desto mer ser jag. Det som har blivit tydligare och tydligare är att det är helheter, färgkombinationer och mönster i samspel med varandra som blivit allt mer spännande och viktigt. 

Kudde från 1945 efter gammal förlaga, gillar de lite 
tillbakahållna färgerna

 Svart och rött är ingen hit i vanliga fall men i den här
gamla väven väcker det helt andra känslor

Och så mitt fina liv, ett loppis fynd. Stiligt tillbaka hållet 
men så fint!

I de här mönstren ocj färgställningar hittar jag inspiration

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det kommer att bli så fint, ni har känsla för både färg och tradition! Ser fram emot kommande bilder..
Skorpan

Anonym sa...

Ni har en fantastisk känsla för färg och form. Har sparat många av era bilder som inspiration.

G:a Affären sa...

Så trevligt och genuint inlägg. Jag riktigt känner hur seriösa ni är med renoveringen som blir gjord med eftertanke och genomtänkta val. Inget snabbt kopierande utan helt personligt med inspiration från traditionen.
Livet är underbart!

Kramar
Cia

Odensvi gård sa...

Tack för fina kommentarer, vi sträcker på oss och känner oss lite stolta. Har en lite kluven inställning till strikta råd och regler. Med lite kunskap om hur man levde förr och hur man tog till vara det som fanns så tycker jag mig se både i gamla hus och dräkter att det personliga och förmågan att ta hand om och göra något vackert och funktionellt av det man hade
var en viktig utgångspunkt.

Designe sa...

Såå fantastiskt fint! :)