söndag 17 februari 2013

Trädgårdsinspiration........

Ute har ljuset återvänt men idag har snön sjunkit ihop och luften är grå och fuktig och ingen sol. Det är inte utan att trädgårdstankarna börjar dyka upp även om det är långt till våren
men ljuset får trädgårdslusten att börja gro.
 

Samtidigt med renoveringen av huset har det pågått en mycket lugnare process på utsidan av Odensvi.Vi har rensat och och för några år sedan flyttade vi hallonen och även framsidan har fått gräs och växter sedan den här bilden togs. Vi har nu skapat en höjd så att det påminner om den plats huset stod på tidigare. På den här bilden har precis grävskopan varit framme men nu är sluttningen grön och framför huset finns den vackra blåklockeängen. Jag skapa en känsla av gammal trädgård, inte för ansat och putsat utan mer rufsig och på baksidan av huset vill jag använda den naturliga lutningen till anlägga en bäck. Det finns många bilder på näthinnan trädgården i Råshult, den lilla innergården med det vackra lusthuset på Skansen och de vackra enkla staken vid Bunge på Gotland.

 

 
Lite har vi redan åstadkommit men det återkommer jag till...
 

3 kommentarer:

G:a Affären sa...

Det är väl som i naturen, nu börjar våra trädgårdsideér också spira.
Här fanns ingen trädgård alls när jag flyttade hit, det har varit en lanthandel och därför inte en enda växt förutom ett äppelträd. Men det har tillkommit en hel del, även om trädgården fått stått tillbaka under de senaste åren för renoveringar.
Anemoner är mitt senaste intresse!

Ha de gott!

Kramar
Cia

Anonym sa...

Så vackert med en blåklockeäng! Jag fick pga en snörik vinter ett raserat träd men till min stora glädje kan solens strålar nu leta sig ner och jag har fått ett hav av förgätmigej (ja, inte i februari förstås..)
Skorpan

Anonym sa...

Jag tror att andra webbplats ägare bör ta denna webbplats som en modell, mycket rent och bra användarvänlig stil och design, än mindre innehållet. Du är en expert i detta ämne!