torsdag 28 februari 2013

Ljus Falurödfärg....

Äntligen långledighet och det kan inte börja bättre, en vacker vårvinterdag med sol mot fasaden. Snart, snart är det dags att vända näsan mot solen och njuta av att solen och värmen är tillbaka. Det är spännande att se hur väder och vind nu har tagit lite udden av den "nymålade" känslan. Fönsterbågarna har fått en vacker matt färg och den ljusa falurödfärgen har gift ihop sig med huset.
Det vintriga har fått flytta ut från köket och ljuset och tulpanerna har fått komma in. De lediga dagarna ska ägnas åt köksinredning och en hel del målning. Nu är det mycket småfixande att göra klart, att sätta dit den sista biten av en list eller den sista biten av bården. Ambitionen är hög men vädret kanske gör att lusten att vara i solen tar över.
Ha en skön dag......2 kommentarer:

G:a Affären sa...

Bilden på huset är så vacker med skuggspelet. Jag tror jag tidigare nämnt färgen på fänsterbågarna, den ser så mjukt grön ut och jag gillar den verkligen.
Hoppas du hinner både njuta av solen och sista delen av bården!

Önskar dig en skön ledighet!
Kramar
Cia

Odensvi gård sa...

Ja, färgen på fönsterbågarna har blivit väldigt bra. Ursprungsfärgen var nog kromoxidgrön, det kom vi fram till efter lite forskande. Nu hör det till saken att just kromoxidgrön inte är min favorit trots att den fanns där på de gamla bågarna. Vi gjorde ett annat val och det blev Ottossons Köpenhamnsgrönt ganska mörk och lik kromoxidgrön vid målningen men så fin nu när den blivit mer matt och solblekt.